Unieke wijk Zonhove in het Eindhovens Dagblad

Home Actueel Unieke wijk Zonhove in het Eindhovens Dagblad

Sinds eind vorig jaar zijn wij volop bezig met een compleet herontwerp voor de locatie Zonhove in Son en Breugel van zorgorganisatie SWZ, in het Eindhovens Dagblad verscheen hierover een leuk artikel.

Een kleine 170 cliënten met een (ernstige) meervoudige beperking wonen, werken en recreëren op Zonhove. Om hen een fijn thuis te bieden én om alle mensen die daaraan bijdragen zo goed mogelijk hun werk te kunnen laten doen, ontwerpen we een park met nieuwe woningen, gebouwen voor dagbesteding, behandeling en vrije tijd en kantoren.

Samen met landschapsarchitect Karres+Brands, dat ook al het masterplan maakte dat de basis vormt voor het ontwerp, en met installatieadviseur Klictet, maken we een gefaseerd plan waarbinnen we in een aantal jaar een nieuwe, parkachtige wijk realiseren. Dit in zeer nauw overleg met medewerkers van SWZ én de cliënten zelf.

Het bijzondere aan Zonhove is dat het tegen de dorpskern aanligt en tegelijkertijd onderdeel uitmaakt van een grotere groenstructuur met een stuk bos en de Grote Beek die over het terrein slingert. Die kenmerken willen we versterken en inzetten om herkenbaarheid van alle verschillende functies en gebouwen voor de bewoners te vergoten. Drie wijkjes met woningen, dagbesteding en landschap die de unieke plek op het terrein benadrukken, gelegen om het ‘hart’ heen, waar iedereen kan samenkomen voor een kop koffie, evenementen en een ontmoeting met de boerderijdieren.

Aan Zonhove werkt Pauwert Architectuur samen met Lichtstad Architecten.