Eerste steenlegging Hazenwinkel

Home Actueel Eerste steenlegging Hazenwinkel

De wijk Hazenwinkel in Helmond is uit de startblokken! De kopers vierden afgelopen vrijdag op de bouwplaats op feestelijke wijze de start van de bouw. Eén van de jongere toekomstige bewoners metselde een symbolische eerste steen, samen met de Helmondse bouwwethouder Gaby van den Waardenburg en Koen Bots van Bots Bouwgroep. In samenwerking met SCALA Architecten en Omni Architecten hebben we in opdracht van Cedrus Vastgoed het witte ‘dorpje’ Hazenwinkel ontworpen.

Hazenwinkel vormt samen met de deelwijk Liverdonk de overgang van de stedelijke bebouwing, in het hart Brandevoort, naar het landelijke buitengebied. Het uitgangspunt voor Hazenwinkel is een open, landelijk en dorps woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen en architectonische details. De bouwstijl is ‘Brabants classicisme’, en is geïnspireerd op de historische bebouwing van Thorn. Dit rustieke oord richt zich op bewoners die de voorkeur geven aan een statig dorpspand met een eigen gezicht, in een plattelandsomgeving.

Onlangs is Hazenwinkel fase 2 in de verkoop gegaan. Het ontwerp voor de daarop volgende fase in Hazenwinkel is recent goedgekeurd en wordt nu verder uitgewerkt.