Nieuw Brighthouse voor Brightlands Chemelot Campus

Home Actueel Nieuw Brighthouse voor Brightlands Chemelot Campus

De Brightlands Chemelot Campus is één van de vier Brightlands innovatiecampussen in Limburg. Bedrijfsleven, (toegepast) onderzoek en onderwijs worden samengebracht in één open en innovatief ecosysteem. De campus is continu in ontwikkeling, en heeft flexibele gebouwen nodig die passen bij de dynamiek van Brightlands.

Voor de campus heeft Pauwert Architectuur de Brighthouses ontworpen, een basisontwerp voor meerdere gebouwen op de campus. Binnen het architectonisch principe van ‘drager’ en ‘inbouw’ kan per gebouw diversiteit en karakter worden aangebracht. De gebouwen vormen een flexibele werkomgeving en stimuleren ontmoeting en uitwisseling door, onder andere, een vervlochten trap als ruggengraat. Deze trap draagt bij aan het maximaliseren van de ‘shared space’ en legt relaties tussen de gebouwdelen op alle verdiepingen.

In 2019 zijn Brighthouse 220 en 240 in gebruik genomen. In de zomer van 2021 is Brighthouse 300 daaraan toegevoegd. Tegelijkertijd heeft op de Brightlands Greenport Campus in Venlo ook een Brighthouse een plek gekregen. Samen werken we aan een toekomstbestendig Brightlands!