Een zonnige dag voor Sportgebouw Dalem Zuid

Home Actueel Een zonnige dag voor Sportgebouw Dalem Zuid

Aan de start van het nieuwe jaar ligt Sportgebouw Dalem Zuid er stralend bij. Nu het casco is opgeleverd, zullen toekomstige gebruikers Monkeytown, Basic Fit en Jumpsquare de komende maanden hun nieuwe sportlocaties verder gaan inrichten. Met een slag om de arm vanwege de COVID-maatregelen willen de bedrijven in de lente van 2021 hun deuren openen.

Op deze markante plek aan het kruispunt van de ringweg West naar woonwijk de Reeshof is dit alzijdige sportgebouw gerealiseerd. Het gebouw is ontworpen als één volume die als schakel tussen de wijk en de randweg aansluiting zoekt bij de bestaande groene context. Deze groenstructuur is doormiddel van grote plantvakken met hagen en bomen doorgezet in het parkeerterrein.

Door de ingreep in de plint reageert het volume aan de ene kant op het kruispunt, en maakt het aan de andere kant een uitnodigend gebaar richting de entrees van de bedrijven. Mede hierdoor word je vanaf de ringweg rondom het gebouw naar de entree van de wijk en daarmee het parkeerterrein begeleid. Deze ingreep wordt kracht bijgezet door de massa ter plaatse van de beeldbepalende hoeken te accentueren met een ritme van translucente stroken. Dit zorgt ook in de avondsituatie voor het gewenste accent op de hoeken door het oplichten van deze stroken.