Black Forum, hét inspiratiecentrum voor i-team Global, nadert oplevering

Home Actueel Black Forum, hét inspiratiecentrum voor i-team Global, nadert oplevering

Op het Businesspark Flight Forum nadert Black Forum de oplevering! De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de strakke, zwarte buitenzijde door aannemersbedrijf M.P. Drijvers. Het nieuwe gebouw gaat functioneren als distributiecentrum én als inspiratiecentrum voor i-team Global, een wereldwijd opererende fabrikant van schoonmaakmachines.

Dit nieuwe gebouw maakt het laatste stukje van het grootste cluster aan de rand van Flight Forum af. Het hoofdvolume bestaat uit een gebogen zwarte gevel die aan beide zijden aansluit op de naastgelegen gebouwen. Het gebouw toont zich overdag als een zwarte eenheid door de strak vormgegeven gevel. ’s Avonds licht de gevel ritmisch op door de lange, smalle partijen ter plaatse van de semipublieke functies. Kero Vastgoedontwikkeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit bijzondere gebouw.

In het inspiratiecentrum worden in de toekomst grote groepen bezoekers van over de hele wereld meegenomen door het verhaal schoonmaakmachines. Verschillende ruimtes worden ingericht als fastfood restaurant, supermarkt of hotelkamer om nieuwe schoonmaakmachines te demonstreren. Een theaterzaal voor 500 man voorziet in conferenties, seminars, training sessies en concerten. Een groot restaurant met open keuken nodigt uit voor lange diners. Daarnaast bevinden zich in het gebouw verschillende foyers, passend bij de maat van iedere groep bezoekers.

Foto’s door Theo van Genugten.