Eerste meedenkavond met buurtgenoten over ons erf aan de Jeroen Boschlaan

Home Actueel Eerste meedenkavond met buurtgenoten over ons erf aan de Jeroen Boschlaan

De transformatie van één van de oudste boerderijen van Eindhoven naar onze eigen aantrekkelijke werkomgeving krijgt steeds meer vorm. Nadat we eerder dit jaar het nieuwe paviljoen in gebruik hebben genomen, wordt er op dit moment hard gewerkt om ook de historische boerderij uit 1583 om te toveren tot een inspirerende werkplek. De glazen gevel die begin april is geplaatst markeerde een belangrijke stap. Ondertussen gaan we ook starten met de laatste fase van de herbestemming: het boerenerf.

Het erf willen we graag inrichten samen met de buurt en de gemeente. Onze ambitie is om het erf terug te geven aan de stad, door de plek doorwaadbaar te maken en nieuwe verbindingen te laten ontstaan. Om de faciliteiten op het terrein zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de behoeften van de omgeving, gaan we actief het gesprek aan met onze buurtgenoten. Samen de kracht van bedenken ervaren!

Afgelopen week hebben we de eerste meedenkavond georganiseerd. Tijdens deze sessie zijn onze buren eerst meegenomen in het verhaal van de locatie: de historie van Klein Tongelre, de verschillende functies in de wijk door de tijd heen en het ontstaan van de volumes rondom de oude boerderij. Na een korte toelichting hoe we deze historie behouden en terug laten komen in de herbestemming van de boerderij, hebben we de rollen omgedraaid. Waar is behoefte aan in de buurt?

We kunnen terugkijken op een succesvolle, vruchtbare avond. Het enthousiasme vanuit de buurt was groot en er zijn volop ideeën, mogelijkheden en aandachtspunten met elkaar gedeeld. Met al deze input gaan we aan de slag om tot een mooie invulling van het boerenerf te komen. De bedenkkracht van de buurt kunnen we daar zeker nog goed bij gebruiken.