Feest! Officiële opening nieuw kantoor Pauwert Architectuur

Home Actueel Feest! Officiële opening nieuw kantoor Pauwert Architectuur

Wauw, wat een feest! Vrijdag vierden we samen met ons netwerk de officiële opening van ons kantoor aan de Jeroen Boschlaan in Eindhoven. De droom die Henk Schoones een aantal jaar geleden schetste is uitgekomen: een architectenbureau in de oudste boerderij van Eindhoven. Een plek waar we ons écht thuis voelen, en waar we nog vele jaren vooruit kunnen. Na een lange tijd (ver)bouwen konden we nu samen het glas heffen op dit fantastisch moment. Op een zelfgebouwd podium nam Henk ons mee in het levensverhaal van Pauwert als bureau, inclusief een speciaal moment voor Aart van den Pauwert. Ook Marc van Abbe vertelde vanuit zijn rol bij de Henri van Abbe Stichting een prachtig verhaal over zijn betrokkenheid in het proces van dit bijzondere project.

Het schroeven van de laatste lat op de nieuwe schuur door Henk & Marc was het startschot voor de borrel. Onder het genot van hapjes en drankjes van Vaderland hebben we onder de grote boom op het erf samen met alle aanwezigen genoten van een heerlijke middag, de perfecte afronding van een waanzinnig project. Aan iedereen die er was: bedankt en tot snel weer!

Het moment van de opening hebben we tevens aangegrepen om drie kennissessies te organiseren over thematieken waar wij op dit moment veel aan werken. We trapten af met een themasessie over ‘Zorgzaam Wonen’. Voor wie maken we onze gebouwen, en hoe maken we de meest fijne (woonzorg)omgeving voor mensen met verschillende wensen en behoeftes? Is het dan net als thuis, of is het thuis? Themasessie 2 stond in het teken van ‘Samenwerken met BIM’. Samenwerken is het sleutelwoord voor succesvolle projecten. Dit doen we graag vanuit de BIM methodiek. Welke processen kunnen we versnellen en verbeteren met deze manier van samenwerken? Wat is er nodig om te zorgen dat alle samenwerkingspartners vertrouwen op de output? In de derde themasessie voerden we onder de titel ‘Stad en Land, waar gaan we wonen?’ het gesprek over de toekomst van ons wonen. Waar kunnen en willen we bouwen? En wat betekent dit voor de leefbaarheid van bestaande (woon)omgevingen? Hoe zorgen we ervoor dat we kwalitatieve leefomgevingen blijven maken, zeker nu de woningnood zo hoog is? Met een selecte en diverse groep mensen zijn we onder leiding van moderator Tom Vaessen dieper in deze thematieken gedoken.