Balkons markeren belangrijk punt in de bouw Living Vredeoord

Home Actueel Balkons markeren belangrijk punt in de bouw Living Vredeoord

De transformatie van de het voormalige Phillips kantoorpand VS naar woongebouw met 166 appartementen is in volle gang! Op het voormalige Philips Business Park Vredeoord is de transformatie nu meer zichtbaar dan ooit.   

Ten Brinke Zuid heeft de 125 balkons middels stalen consoles aan de bestaande betonconstructie bevestigd. Uitgangspunt van de herbestemming is behoud van de karakteristieke architectuur. Dit betekent dat de balkons de kenmerkende robuuste gevelbanden zullen continueren. In tegenstelling tot de buitenzijde, pakken de balkons in het binnenhof de strakke smalle lijn van de bestaande pergola op.

De bestaande bebouwing is in 2003 opgeleverd naar ontwerp van het Utrechtse architectenbureau JHK. Het concept dat in die tijd is uitgevoerd draait rondom een binnenhof bekleed met warm natuursteen en een strakke zakelijke gevel aan de buitenkant. Het carré is opgeknipt in 4 bouwmassa’s die verbonden zijn door transparante loopbruggen. Deze opzet wordt in de transformatie gerespecteerd. De bestaande parkeergarage wordt getransformeerd naar een parkeerplaats waar zowel bewoners als bezoekers hun auto kunnen stallen. Het gebouw is voorzien van een verborgen binnentuin en een loper die het buitenterrein een “boulevard” uitstraling geeft en ons project laat overgaan in de aanwezige bewoonde woonwijk en nog te realiseren CPO projecten aan weerzijden van het pand, waardoor het gebouw met de aanwezige flora in zijn geheel in de omgeving opgaat.