Verborgen Philips-parel wordt omgebouwd tot 166 ‘gouden’ appartementen

Home Actueel Verborgen Philips-parel wordt omgebouwd tot 166 ‘gouden’ appartementen

Op de voormalige Philips-campus Vredeoord wordt gebouwd aan een nieuwe bijzondere woonwijk. Waar aan de noordzijde van het terrein het voormalig hoofdkantoor van Philips een herkenningspunt van de wijk vormt, wordt de zuidzijde gekenmerkt door het ‘gouden’ kantoorgebouw VS. Deze verborgen Philips-parel transformeren wij tot 166 woningen. Het Eindhovens Dagblad schreef deze week een tof artikel over dit project.

In de najaarszon geven de gele natuurstenen platen een gouden gloed aan het gebouw. Het type natuursteen is travertijn, een kalksteen die wordt gevonden in Italië. Een afwisselend spel van gladde en geribbelde travertijn bepalen het voor een groot deel het exterieur van gebouw VS. De ‘gouden look’ steekt fraai af tegen de grijze, stalen robuuste gevelbanden die rondom het gebouw lopen. In deze gevelbanden zijn de 125 nieuwe balkons opgenomen. Het bestaande kantoorgebouw is in 2003 ontworpen door JHK Architecten. Zij hebben het gebouw ontworpen als een carré opgeknipt in 4 vleugels die verbonden zijn door transparante loopbruggen.  Centraal ligt een grote binnentuin, de ‘verborgen parel’ van gebouw VS. Bewoners kunnen straks niet alleen in deze prachtige binnentuin vertoeven, maar kunnen ook samen gebruik maken van een koffiebar, werkplekken, lounge en een gym.

VS Vredeoord wordt gerealiseerd in samenwerking met Long at Home Investments, Ten Brinke en Holland Immo Group. Foto’s van Kees Martens/DCI Media.