Chantal Bosma

Projectleider / Architect
Home Team Chantal Bosma

Chantal Bosma

Van jongs af aan is Chantal bezig met het maken van dingen. Die interesse kwam tijdens haar studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven meer tot ontwikkeling. Wat zijn de ingrediënten voor een fijne verblijfsruimte? Voor haar afstudeerproject heeft zij de relatie tussen mens en woonomgeving onderzocht en vormgegeven aan de hand van de zintuigen: een woning voor een blinde. Een goede les in het zien van de potentie van materialen en de beleving van de ruimte. Hiermee heeft zij haar Master Architecture Building and Planning in 2011 afgerond.

Vele jaren was zij als architect werkzaam bij Atrium Architecten in Peer (BE). Vanwege de Vlaamse manier van werken kent zij niet alleen de positie van de architect goed, maar is ook vertrouwd met het gehele proces; van het eerste initiatief tot en met de daadwerkelijke uitvoering.

Sinds 2023 werkt Chantal als projectleider bij Pauwert Architectuur. Met de opgedane kennis in België is dit een logisch vervolg van haar carrière. Want de dynamiek van het samenwerken met verschillende partijen geeft haar energie. En dat daar soms een spanningsveld ontstaat vanwege uiteenlopende belangen en wensen maakt het interessant. Ze is ervan overtuigd dat onverwachte issues of gezamenlijke doelen worden behaald door te luisteren en in open en persoonlijke communicatie de verbinding te maken. Want ook al is de gebouwde omgeving gemaakt van bouwstenen; het zijn de ontwikkelaars, gebruikers en passanten die hun gebouw en omgeving kleur geven.