BEIJER REF Support Center / ECR-Nederland

Oirschot
Home Projecten BEIJER REF Support Center / ECR-Nederland
werken
12.5000 m²
ECR-Nederland BV

ECR-Nederland BVheeft zich in 2017 gevestigd op het nieuwe bedrijventerrein Westfields, direct gelegen aan de Brainport Avenue tussen Eindhoven en Oirschot. Pauwert Architectuur heeft voor hen een gebouw op maat ontworpen, met ruimtes voor assemblage, logistiek en kantoor. 

ECR-Nederland BV is onderdeel van het Zweedse bedrijf Beijer Ref en gespecialiseerd in koudetechniek en airconditioning. Het pand is ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met Storms IPS, StSt Vastgoedadviseurs en HVBM Vastgoed. Het ontwerp omvat 8.000 m² aan logistieke ruimte, 2.000 m2 assemblage ruimte en 2.500 m² aan kantoorruimte.

Het gebouw presenteert zich als één massa. Door de drie lagen kantoorvloeren in hun geheel in het volume te drukken ontstaat een krachtige en dynamische vorm. De schuine hoek in de kopgevel is een directe vertaling van het geldend bestemmingplan, en wordt extra geaccentueerd door een licht kader voorzien van verdiepingshoge glasvlakken. Deze transparante kantoorgevel is ter plaatse van de vloeren voorzien van een horizontale band die maat en schaal geeft aan het totale volume. Het grote multifunctionele magazijn wordt ingericht met stellingen en grotendeels geautomatiseerd door een Autostore installatie. Daarnaast is er een ruimte met kraanbanen voor assemblage en een testruimte. Het kantoorgedeelte bevat onder andere een showroom en opleidingsruimte.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Paul Buts