De Burght

Waddinxveen
Home Projecten De Burght
werken
20.000 m²
Wayland Real Estate

BusinessPark Vredenburgh is een agribusiness bedrijventerrein in Waddinxveen. Twee nieuwe logistieke hallen met kantoren zijn onderdeel van het decor in deze groene, waterrijke locatie.

Het ontwerp omvat twee programma’s van ieder 10.000 m2 aan logistieke ruimte met daarin 600 m2 aan kantoorvloer (afhankelijk van de gebruikers), gepresenteerd als één gebouw. De locatie en de uitgangspunten van het stedenbouwkundig plan zijn vertaald naar een alzijdige benadering van de gebouwen. Het principe van een drager met inbouw zorgt voor een rondgaande beweging die wordt versterkt door de translucente strook tussen die drager en inbouw. Daarnaast geeft dit concept ook de vrijheid het gebouw aan te passen op de wens van de gebruikers, zonder dat het uiteindelijke programma afbreuk doet aan het ontwerp.

De volumes worden parallel aan elkaar gepositioneerd op het perceel. Door de drager van de gebouwen in een lichte en donkere variant uit te voeren ontstaat er contrast in een straatbeeld en krijgen beide gebouwen een eigen identiteit.