Distributiecentra L2 & L3

Waddinxveen
Home Projecten Distributiecentra L2 & L3
werken
60.000 m2
Montea

Langs de A12 ter hoogte van Waddinxveen vormen twee distributiecentra onderdeel van het nieuwe decor van Logistiekpark A12. Distributiecentrum L2 telt 80.000m² en vraagt om een met name representatieve zuidgevel die niet alleen het gebouw, maar het gehele terrein allure geeft. Distributiecentrum L3 ligt dieper op het bedrijvenpark en is ogenschijnlijk het zusje van L2, en telt zo’n 20.000 m².

Beide distributiecentra presenteren zich als één geheel, ondanks dat de hallen in delen verhuurd gaan worden. Een stenige, betonnen plint met verscheidende perforaties schept het basement, waarop een aluminium bovenbouw met transparante delen een lichtere bovenbouw vormt. Het terrein van distributiecentrum L2 wordt afgebakend door de introductie van een beeldbepalend landschappelijk groen element , aansluitend op het groene karakter aan de zuidzijde. Op de hoeken steken twee strak omlijste kantoren door het landschappelijke element heen, hun activiteit tonend aan de gebruikers van de A12.

Distributiecentrum L3 vormt het zusje van L2. Opgebouwd vanuit hetzelfde concept met tevens een strak omlijst kantoor. Door een minimale verscheidenheid doch doordachte combinatie van materialen – glanzend aluminium met matzwarte elementen – ontstaat er een strakke, geraffineerde beleving van het gebouw. Het geheel is een modern gebouw met een industrieel technische uitstraling, passend in zijn omgeving, dat met name door distributiecentrum L2 wordt gekarakteriseerd door zijn expressieve zuidgevel richting de A12. Het nieuwe distributiecentrum is gebouwd volgens duurzaamheidskeurmerk BREEAM ‘Zeer goed’.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Paul Buts