Bossebaan

Veldhoven
Home Projecten Bossebaan
wonen
160.000 m²
Cedrus Vastgoed

Op de hoek van de Burgemeester van Hoofflaan en de Bossebaan, waar nu nog het leegstaande Rabobankkantoor en het voormalige postkantoor staan, komt een geheel nieuw stuk Veldhoven. De locatie is ideaal: vlak naast het stadscentrum en daarmee op steenworp afstand van alle gewenste voorzieningen. De locatie ligt tevens op een groene as én is zeer goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Vier moderne woongebouwen

De bestaande muziekschool blijft gehandhaafd en krijgt vier nieuwe buren. Dit worden moderne woongebouwen in een parkachtige omgeving, met de modernste bouwtechniek: comfortabel, transparant, zeer energiezuinig, gasloos en met ruime balkons. De gebouwen zijn gegroepeerd rond ‘buitenkamers’. Deze gemeenschappelijke buitenruimten continueren de groene as van oost naar west. Tegelijkertijd vormt het plan de aansluiting van de woonwijk d’Ekker naar het stadscentrum. Bureau Verhoeven de Ruiter heeft het landschap ontworpen.

Hoogteaccent in de buurt

Het spectaculairste accent wordt het hogere volume op de hoek van Bossebaan en Burgemeester van Hoofflaan. Hier komt een extra volume op een gebouw dat in hoogte en uitstraling familie is van de andere blokken. Vanuit de appartementen kijk je prachtig uit over de bomen en de parkachtige buitenruimten. Het gebouw markeert bovendien met een hoogteaccent de zuidelijke entree van het stadscentrum én de knik in de stedelijke as rond het centrum. Het dak van het plintgebouw wordt een collectieve tuin, in te richten in overleg met de bewoners.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Henk Schoones