Een nieuw geluid aan de Bossebaan in Veldhoven

Home Actueel Een nieuw geluid aan de Bossebaan in Veldhoven

Rondom de muziekschool aan de Bossebaan in Veldhoven is een nieuw geluid te horen! Op de hoek van de Burgemeester Hoofflaan en de Bossebaan verrijst een nieuw stukje Veldhoven. Op deze interessante plek in de stad hebben we een ensemble van vier woongebouwen ontworpen. Onlangs is Van Schijndel Bouwgroep gestart met de bouw van de eerste twee woongebouwen.

De woongebouwen en hun landschap vormen een verlengstuk van de bestaande groene as aan de Bossebaan; een parkachtige omgeving die de schakel vormt tussen woonwijk d’Ekker en het Citycentrum Veldhoven. Verhoeven de Ruijter heeft zich ontfermd over het landschap om, tussen, in en op de gebouwen. Het ensemble van woongebouwen vormt één familie, met allen een individueel karakter door variaties in massaopbouw, metselwerk en detaillering. Ieder gebouw omvat een andere woontypologie. Met de komst van de nieuwe woongebouwen is Veldhoven straks 170 appartementen rijker, een welkome aanvulling op de huidige woningvoorraad.  Het gebouw op de hoek van de Bossebaan en de Burgemeester Hoofflaan wordt een hoogteaccent. Dit markeert de entree van het Citycentrum én de knik in de stedelijke as rond het centrum.

In en rond de gebouwen is ruimte voor ontmoeten. Naast de gemeenschappelijke buitenruimte hebben diverse collectieve voorzieningen een plek gekregen: gedeelde ontmoetingsruimtes, binnentuin, dakterrassen en een pickup point voor pakketten. Parkeren vind grotendeels ondergronds plaats, waarboven het park als een groen deken wordt doorgetrokken.