Dors & Deel

Meierijstad
Home Projecten Dors & Deel
Cedrus Vastgoed
Wonen
2 vrijstaande woningen

‘De Dors’ en ‘de Deel’ zijn twee vrijstaande woningen die met hun bijzondere verschijningsvorm een prominente plek innemen in het plan Veghels Buiten. Geïnspireerd op de traditionele langsdeelschuur, zijn deze woningen als het ware in tweeën gesplitst en vervolgens naast elkaar geplaatst, waardoor ze samen een harmonieus geheel vormen. Door het opsplitsen van de schuur ontstaat er een spel van koppen en kappen, en toont elke woning zich met een eigen identiteit naar de openbare ruimte. De twee woningen vormen samen een ensemble dat zich op eigenwijze manier toont in het plangebied.

De vorm van de langsdeelschuur is sterk gestileerd en bevat een aantal duidelijke knipogen naar zijn historische elementen. Deze eigentijdse vertaling en de strakke details resulteren in een uitstraling. Door het samenvoegen van verschillende gevelopeningen en het toepassen van donkere materialisering krijgen de woningen een stevig karakter. De bescheiden details zorgen op hun beurt voor een goede balans tussen stoer en subtiel.

Wonen op deze plek wordt extra bijzonder door de relatie van de woningen met zijn omgeving. De grote raamopeningen bieden maximaal uitzicht op groene omgeving van Veghels Buiten, en brengen veel licht en lucht. ‘De Dors’ en ‘de Deel’ zijn vernoemd naar twee kenmerkende onderdelen van de langsdeelschuur.