Archicup Eindhoven 2018, een succes!

Home Actueel Archicup Eindhoven 2018, een succes!

Met twaalf deelnemende teams barstte Archicup Eindhoven afgelopen donderdag 30 augustus om 15.30 uur voor het eerst los. De Archicup is al jaren een bekend fenomeen in de randstad. Verschillende architectenbureaus spelen hier ieder jaar tegen elkaar om de felbegeerde titel. Theo van Hoeve (Pauwert Architectuur) en Christopher Ho (diederendirrix architectuur & stedenbouw) vonden het de hoogste tijd om ook in de regio Eindhoven een Archicup te organiseren.

Animo voor een Archicup Eindhoven bleek er genoeg te zijn. Op het Studentensportcentrum van de TU/e werd er in vier poules van drie teams gespeeld om een plek in de halve finales. Wij – Pauwert Architectuur – kwamen helaas niet zo ver en strandden al in de poulefase. De finale werd uitgevochten tussen diederendirrix en ArchitectDirect. ArchitectDirect uit Mierlo was een maatje te groot voor het Eindhovense bureau diederendirrix en ging met de eerste editie van de Archicup aan de haal.

Het was een leuke dag met mooi weer en er werd zichtbaar genoten van het spel door alle deelnemende teams! Nadat ArchitectDirect de Archicup 2018 in ontvangst had genomen was het tijd voor eten op het terras van het Studentensportcentrum en een biertje om de dorst te lessen. Deze editie werd mede mogelijk gemaakt door: TU/Eindhoven, de organisatie (Christopher Ho en Theo van Hoeve) en hoofdsponsor GEZE.

Tot volgend jaar!

Deelnemende teams: Van Aken – cae, Houben / Van Mierlo, Buro Lubbers, Bouwhulpgroep, Inbo, BEVER, Architect Direct, KAW, De Twee Snoeken, diederendirrix/bureauEAU en Pauwert Architectuur.

Foto’s door Gordon Jack & Liesbeth Schoones