Bouwen in Nepal met TU Eindhoven

Home Actueel Bouwen in Nepal met TU Eindhoven

Assistent ontwerper en TU-student Myrthe vertrekt binnenkort met een groep medestudenten voor twee weken op ontwikkelhulpstudiereis naar Nepal, georganiseerd door commissie SUPport support. Daar gaan zij samen met lokale bouwvakkers bouwen aan een nieuw ontmoetingscentrum in Banepa.

In de aanloop naar het vertrek is Pauwert Architectuur uitgenodigd om tijdens een casestudy avond met de studenten mee te denken over aardbevingbestendig bouwen. Deze avond ging niet alleen over constructieve uitdagingen, maar ook over het belang van goede communicatie met lokale overheden en de haalbaarheid van de ambitie om aardbevingsbestendig te bouwen. Jan & Daniek hebben in een korte presentatie aan de hand van enkele voorbeeldprojecten toegelicht hoe Pauwert Architectuur nadenkt over thema’s als participatie en samenwerking.

Vervolgens is er in groepen gewerkt aan kleinere vraagstukken met betrekking tot lokale bouwtechnieken. De focus ligt hier op de versimpeling van het ontwerp en bouwtraject. Er moet immers met beperkte middelen en kennis gebouwd worden zodat na de reis de lokale (zelf)bouwers voort kunnen borduren op het gemaakte ontwerp.

We zien een betrokken groep studenten die staan te trappelen om de bouwschoenen aan te trekken. We wensen deze groep studenten veel succes en plezier op deze nobele reis.