TU/e studenten presenteren resultaten ‘Wij zijn IN’

Home Actueel TU/e studenten presenteren resultaten ‘Wij zijn IN’

Op de TU/e hebben studenten die het vak USE basic volgen de afgelopen tijd hard gewerkt aan de casestudy van ‘Wij zijn IN’. Hoe kan een co-creatie proces op een ethisch verantwoorde manier ontworpen worden? Met die vraag gingen de studenten aan de slag. Gister presenteerden de studenten de resultaten in de vorm van posters en een live experiment onder het genot van een verzorgde lunch in de senaatszaal van het Auditorium op de campus.

De aanbevelingen en het onderzoek van de studenten is indrukwekkend! De vragen en oplossingen die zij bedacht hebben helpen ons verder op weg. Hoe selecteer je participanten die deel nemen aan de co-creatie sessies? Hoe zorg je tijdens een co-creatie sessie dat iedere deelnemer gehoord wordt? En hoe zorg je er voor dat alle type gebruikers zich aanmelden?

Wij zijn IN is een participatie proces dat wij hebben ontworpen om samen met toekomstige bewoners erachter te komen hoe zij willen leven. In samenwerking met Cedrus Vastgoed & Technische Universiteit Eindhoven zijn wij met dit project geselecteerd voor het Brainport Smart District, de proeftuin voor de maatschappij van morgen.

Wij zijn blij met de resultaten en wensen de studenten veel succes toe tijdens de rest van de studie!

Universiteitsblad De Cursor schreef een leuk artikel over de presentatiemiddag.