Polygram-kantorenpark Hoog Wolde: het gebouw dat ergens anders moest staan

Home Actueel Polygram-kantorenpark Hoog Wolde: het gebouw dat ergens anders moest staan

Van kantoorcomplex naar woongebouw, een inmiddels niet ongebruikelijke transformatie. Begin jaren ’90 ontwierp collega Maarten Otten het voormalige Polygram-kantorenpark Hoog Wolde. Een gebouw dat eigenlijk aan de Torenlaan in Baarn had moeten staan, maar toch terecht is gekomen op locatie Hoog Wolde.

Op dit moment wordt het complex getransformeerd naar woongebouw door de nieuwe eigenaar met zijn ontwerpteam. Regionaal dagblad Gooi- en Eemlander ging in gesprek met Maarten, de eigenaar, de ontwikkelaar en de architecten verantwoordelijk voor de transformatie over het verhaal achter het kantorenpark en de toekomstplannen. Of Maarten er rouwig om is dat het complex wordt verbouwd en een nieuwe bestemming krijgt? Zeker niet! “Wat hier gebeurt, is veel waardevoller dan per se iets willen bewaren waar vervolgens niemand iets mee kan”, aldus Maarten.

Het resultaat is een uitgebreid artikel over ‘het gebouw dat ergens anders moest staan’, te lezen via onderstaande afbeeldingen of via  https://tinyurl.com/polygramhoogwolde