Gold Forum ontvangt eervolle vermelding MDG-net Architectuurprijs 2022!

Home Actueel Gold Forum ontvangt eervolle vermelding MDG-net Architectuurprijs 2022!

We zijn trots! Ons project Gold Forum heeft een eervolle vermelding ontvangen tijdens de uitreiking van de MDG-net Architectuurprijs 2022! Uit het juryrapport: “Dit project inspireert, straalt rust, luxe én toch eenvoud uit en is daarmee iconisch voorbeeldig.”

De jury sprak over dit project als het spreekwoordelijke duveltje uit het doosje. Uit het juryrapport: “De absolute eenvoud van verticaal georiënteerde sandwichpanelen zou nooit door kunnen dringen tot de finale, als er niet iets speciaals mee aan de hand zou zijn. Gold Forum is zo’n uitzonderingsgeval. Om dit project op waarde te schatten, moet je echt iets weten van één-op-één detaillering, fanatisme, lef, eigenwijs zijn en van doorzettingsvermogen”. Vanuit de stedenbouwkundige ligging is het gebouw rond, waardoor het zonlicht vanuit iedere hoek speelt met de reflectie van de gouden coating. Met verschillende insneden worden zo abstract mogelijk taartpunten uit het volume gesneden. Door strakke detailleringen ontmoeten gevellijnen elkaar niet, en lijken de gebouwdelen ten opzichte van elkaar te zweven. Dit vormt het “pièce de résistance” van het gebouw, aldus de jury.

Gold Forum is door ons ontworpen in opdracht van Kero Vastgoedontwikkeling. De MDG Architectuurprijs 2022 wordt uitgereikt door de vereniging toeleveranciers Metalen Daken- en Gevelmaterialen, en richt zich op alle facetten van het toepassen van metaal in gevels en daken.

Leverancier gevelpanelen: SAB profiel bv. Architectuurfotograaf: Photosolutions. Foto’s uitreiking: Cynthia Meijer van CM Communicatie.