Gold Forum genomineerd voor MDG Architectuurprijs 2022

Home Actueel Gold Forum genomineerd voor MDG Architectuurprijs 2022

Gold Forum is één van de vijf genomineerden voor de MDG Architectuurprijs 2022! Gold Forum is een ronde, goudkleurige bedrijfshal op Flight Forum in Eindhoven. Het gebouw is door ons ontworpen in opdracht van Kero Vastgoedontwikkeling. De bedrijfshallen en distributiecentra op Flight Forum liggen in het landschap als ronde, geschakelde clusters van gebouwen. Het goudkleurige hoofdvolume sluit daarom aan op de randen van het bestaande Silver Forum. Grote, zwarte insneden in dit volume zorgen voor de functionele benodigdheden: loading docks voor de vrachtwagens, daglichttoetreding voor de kantoren en een duidelijke entree. De hal is in basis opgetrokken uit staal, goudkleurige sandwichpanelen, en aluminium vliesgevel. Gold Forum bestaat uit 19.000 m² logistieke hal, en 2.400 m² kantoor verdeeld over 3 lagen.

De insneden en uitkragingen die vanuit stedenbouwkundig opzicht worden opgelegd en vanuit architectonisch opzicht noodzakelijk zijn gevonden, vormen bijzondere bouwkundige aspecten in het ontwerp. Architectonisch is het belangrijk dat de gevellijnen van de sneden elkaar niet ontmoeten, en zo de gebouwdelen eigenlijk te laten zweven ten opzichte van elkaar.

De MDG Architectuurprijs 2022 wordt uitgereikt door de vereniging toeleveranciers Metalen Daken- en Gevelmaterialen, en richt zich op alle facetten van het toepassen van metaal in gevels en daken. Eind november vindt de uitreiking plaats. Duimen maar!