Nieuw hoofdkantoor voor Xycarb Ceramics

Home Actueel Nieuw hoofdkantoor voor Xycarb Ceramics

Onlangs hebben wij het nieuwe internationale hoofdkantoor en productiefaciliteiten voor Xycarb Ceramics in Helmond ontworpen. Zo’n 60% van ’s werelds LED-fabrikanten en 35% van de wereld-chipmarkt doen zaken met Xycarb Ceramics. Xycarb Ceramics is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van geïntegreerde pakketten voor geavanceerde technische keramische producten en aanverwante diensten. Met de bouw van een nieuwe hoofdkantoor, een investering van 18 miljoen euro, bereidt Xycarb Ceramics zich voor op groei.

Het nieuwe hoofdkantoor bestaat uit ruim 3000m², en wordt gekenmerkt door een paviljoen structuur met twee interne patio’s. De hightech en mathematische uitstraling van het bedrijf is tekenend voor het karakter van het nieuwe gebouw, met het abstracte carbon als inspiratiebron voor de materialisering. Generiek en doelmatig is een transparante structuur ontwikkeld, die binnen met buiten verbindt en optimaal visueel contact biedt met de omgeving. De plaatsing van het volume op een podium benadrukt het paviljoen concept. De twee bouwlagen bieden ruimte voor een ruime bezoekersontvangst, een bedrijfsrestaurant dat tevens toegang biedt tot buiten, en flexibele werk- en overlegruimtes op verdieping. Verwacht wordt dat Xycarb Ceramics in 2018 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe kantoor.

Xycarb Ceramics zelf schreef een blog over hun nieuwe hoofdkantoor. Ook schreef E52, het Eindhovens platform voor journalistiek, een leuk artikel over het project.