BLOK 63 genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2017

Home Actueel BLOK 63 genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2017

De vakjury van de Reynaers Projectprijs 2017 heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de Reynaers Projectprijs 2017. Ons project BLOK 63 op Strijp-S in Eindhoven is één van de genomineerden. Bekijk de nominatie op de website van Reynaers, en stem op ons project via de website!

Met BLOK 63 hebben wij 100 nieuwe lofts gerealiseerd in Eindhovens creatieve en culture hart op Strijp-S. De industriële uitstraling van baksteen gevels met stalen balkons ademen de sfeer die past bij het ensemble van voormalige Philips gebouwen. Alle lofts hebben een hoogte van 3,20m met ramen die tot het hoge plafond reiken. Het balkon wordt betreden via een trapje dat tevens als meubel in de woning fungeert. Grijze gietvloeren en betonnen plafonds dragen bij aan het stoere karakters van de lofts, evenals de strakke zwarte aluminium vensters.

Op de begane grond aan de straat is een gemeenschappelijke openbare ruimte die te gebruiken is als ontmoetingsruimte voor de bewoners maar ook de bezoekers van Strijp-S. Deze ruimte staat in verbinding met het binnenhof. Dit binnenhof heeft galerijen rondom met strakke zwarte balustrades in witte stalen kaders. Dwars door het hof zijn twee kassen ontworpen waar bewoners zelf een invulling aan kunnen geven, en op verschillende plekken is de galerij verbreed met een balkon zodat bewoners op een mooie dag hier in het zonnetje kunnen zitten. In het midden van het hof komt binnenkort een lichtkunstwerk dat kleuren projecteert op de witte liftschacht.

Er is voor gekozen voor de strakke en slanke aluminium kozijnen van Reynears, refererend naar de stalen ramen van de oude fabrieksgebouwen op Strijp-S. Door de keuze voor een matzwarte uitvoering doen de kozijnen extra slank en tactiel aan, en ogen tevens de deuren naar de balkons meer als ramen dan deuren. De aluminium vensters zijn gevat tussen een dunne lichte betonnen latei en plint, met daaromheen gemêleerd metselwerk in enkele grijsbruine tinten. Profileringen in het metselwerk geven het blok een stevig maar toch rank uiterlijk.