Start bouw regulier wonen op het Theresiakwartier

Home Actueel Start bouw regulier wonen op het Theresiakwartier

Het Theresiakwartier in Raamsdonksveer groeit! Waar op deze locatie al enige tijd hard wordt gewerkt aan een nieuw gebouw voor Prisma, is nu ook de bouw van het reguliere woonprogramma van start gegaan. Op 9 februari vierden we samen met de kopers en het projectteam dit feestelijke moment!

Op het bouwterrein sprak Johan Liebregts van Rezidenz Development de genodigden toe, waarna wethouder De Jongh, een toekomstige bewoner en een vertegenwoordiger van Prisma werden uitgenodigd om het officiële startsein te verrichten. Samen sloegen zij de eerste symbolische paal voor de bouw van het appartementengebouw met 27 woningen. De bouw is hun handen van BAN bouw.

Het Theresiakwartier is het resultaat van de herontwikkeling van het gebied Sint Theresia, een wat in zichzelf gekeerd gebied aan de rand van het centrum van Raamsdonksveer. Geflankeerd door de herkenbare OLV Hemelvaart kerk wordt het nieuwe Theresiakwartier een mix van wonen met zorg, regulier wonen en recreatie. Als Pauwert Architectuur zijn wij verantwoordelijk voor de stedenbouw en architectuur van dit gebied.

Het westelijke deel van het Theresiakwartier is bestemd voor regulier wonen. In opdracht van Rezidenz ontwerpen wij hier grondgebonden woningen en studio’s die aansluiten op de dorpse maat en schaal van de directe omgeving. Een appartementengebouw in het midden van het Theresiakwartier vormt de overgang tussen de verschillende leefomgevingen. De vrije situering in het landschap maakt dat dit gebouw een publieke plint krijgt met ruimte voor een ontmoetingsruimte. Zo wordt de verbinding tussen bewoners van Theresiakwartier en de bewoners van Prisma gestimuleerd. Om deze ontmoetingsruimte een impuls te geven is door Rezidenz een cheque aangeboden voor bijvoorbeeld aankleding of een sport-/spelvoorziening. Het gebouw vormt zo het verbindend element tussen de woonzorgomgeving en de reguliere woonomgeving.

Na afloop van dit feestelijke moment op de bouwplaats konden de kopers kennis maken met hun nieuwe buren tijdens een borrel bij De Witte Leeuw in Raamsdonksveer.