Janus Blom

Stagiair architectuur
Home Team Janus Blom

Janus Blom

Janus werkt sinds februari bij Pauwert Architectuur als stagiair. Momenteel zit Janus in zijn tweede jaar master Architecture, Building and Planning aan de Technische Universiteit Eindhoven. Naast zijn studie en stage bij Pauwert Architectuur, heeft hij een jaar besteed als 35ste bestuur van studievereniging CHEOPS en werkt hij momenteel parttime voor de faculteit bouwkunde als begeleider op open dagen en meeloopdagen.

Hij heeft een half jaar een uitwisseling gedaan aan Chalmers Technical University of Gothenburg, waar de combinatie van architectuur in combinatie centraal stonden. Binnen architectuur is Janus dan ook voornamelijk bezig met bewust bouwen, wat een direct raakvlak is met Pauwert Architectuur en wat hem in eerste instantie aansprak.

Eén van de projecten die Janus het meeste aanspreekt bij Pauwert Architectuur is het kinderdagverblijf genaamd KDV De Kikkerkoning in Blaricummermeent. Dit project bestaat volledig uit een houten gevel, die zich toont als weide villa. De combinatie van hout en metalen raamkozijnen geven het gebouw en robuuste en sterke indruk, terwijl het ook iets natuurlijks en vriendelijks heeft. Tenslotte zijn er veel buitenruimtes die het buiten spelen en leren voor de kinderen promoten.