Eindhoven op de kaart

Home Actueel Eindhoven op de kaart

Stel, Eindhoven lag op een andere plek in de wereld; hoe zou de stad er dan uit zien? Een andere historie, een ander klimaat, een andere geografie, andere bewoners of een andere cultuur.

Een pakkende, spraakmakende vraag en een fantastisch initiatief van Patrick Wiercx, redacteur bij het ED. Reden genoeg voor ons om mee te doen en ons beeld te visualiseren. Samen met stagiaire Daniek Reijnders maakten wij een inzending die nu te bewonderen is in het Van Abbemuseum.

Van 4 tot en met 23 september is in de Studio van het Van Abbemuseum de tentoonstelling ‘Eindhoven op de kaart’ te zien met de resultaten van een ontwerpwedstrijd voor een ander Eindhoven, geïnitieerd door het Eindhovens Dagblad. De gefingeerde plattegronden op A0 formaat, ontworpen door een breed publiek, geven u een heel ander beeld van Eindhoven en haar omgeving. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

De tentoonstelling is gedurende drie weken in het Van Abbemuseum te zien en verhuist daarna voor vier weken naar de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven.

Bron: Eindhovens dagbladVan Abbemuseum