Groote Vliet

's Hertogenbosch
Home Projecten Groote Vliet
werken
5.800 m²
Qwash, Rako-Printing & Adrisk

Groote Vliet is een bedrijfsverzamelgebouw aan de rand van ’s-Hertogenbosch. Een divers gezelschap bestaande uit een indoor carwash (Qwash), een bedrijf gespecialiseerd in bedrukkingen en beletteringen (RaKo-Printing) en een bedrijf voor bedrijfsadministratie en verzekeringen (Adrisk) slaan de handen ineen voor de realisatie van dit gebouw.

Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw vormt de entree naar bedrijvenpark De Groote Vliet. Het gebouw is opgezet in een L-vorm, met een hoogteaccent op de hoek van de Blauwe Sluisweg en de Groote Vlietlaan. Samen met de massa van de naastgelegen GAMMA & Basis Fit creëert deze stedenbouwkundige opzet een overzichtelijk en prettig binnenterrein, vanuit waar de verschillende bedrijven worden ontsloten. Qwash is volledig gesitueerd op de begane grond. Het wassen van auto’s wordt tentoongesteld aan de lange zijde van het gebouw, als een showroom aan de Blauwe Sluisweg. In het hoogteaccent op de hoek kijkt Adrisk over het groene omliggende landschap. RaKo-Printing is gesitueerd in de buik van het binnenterrein.

Het uiteenlopende programma vraagt om verschillende vloerhoogtes. In de zoektocht naar maat, schaal én de wens om deze verschillende vloerhoogtes samen te brengen achter één schil, is de oplossing gevonden in een vijfdeling van de gevel. De hogere, donkere plint van 2,7m biedt ruimte aan functionele openingen zoals toegangsdeuren en overheaddeuren. Boven de plint bestaat de gevel uit lichte doorlopende stroken van 1,8m, opgebouwd uit vlakke of geprofileerde platen. Deze stroken worden opgeknipt door scherpe, smalle banden met reliëf. Naar gelang het achterliggend programma worden binnen deze gevelstructuur transparante delen toegepast. Tevens wordt op de tweede hoek aan de Blauwe Sluisweg een accent gemaakt met polycarbonaat delen, die in de avonduren het gebouw doen oplichten.

Het opdelen van de gevel resulteert door een zekere mate van ritmiek in een verfijndere opzet van het bedrijfsverzamelgebouw. Groote Vliet is een uniform gebouw, waar diverse ondernemers met een uiteenlopend programma onder één dak hun bedrijfsactiviteiten kunnen laten floreren.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Daniek Reijnders