Ontwikkelingen Glasparel+ in Waddinxveen

Home Actueel Ontwikkelingen Glasparel+ in Waddinxveen

In de Zuidplaspolder nabij Waddinxveen wordt het gebied Glasparel+ ontwikkeld: een combinatie van woningbouw, glastuinbouw en bedrijvigheid, ingepast met landschappelijke kwaliteit. Voor deelgebied Logistiek Park A12 en deelgebied Businesspark Vredenburgh hebben wij opdracht van Wayland Real Estate meerdere gebouwen ontworpen.

Eerste paal DC A12 (Logistiek Park A12)
Op Logistiek Park A12 is afgelopen week is de eerste paal geslagen van DC A12. In opdracht van Wayland Real Estate hebben we een cross dock centrum van ca. 15.000 m² ontworpen dat langdurig gehuurd gaat worden door Colis Privé. Dit lichtblauwe gebouw is ontworpen als één hoofdvolume met donkere insneden die terugvallen in de hoofdmassa. In de insneden krijgen alle benodigde facilitaire voorzieningen zoals loadings docks, overheaddeuren en vluchtdeuren een plek. Door de kantoren op beide hoeken niet naar de hoofdweg, maar ‘opzij’ te richten, ontstaan er werkruimtes die optimaal zicht hebben op de logistieke bewegingen op het kavel. Een grote snede in het kantoorblok vormt een heldere entree.

Oplevering De Burght (Businesspark Vredenburgh)
Op Businesspark Vredenburgh is logistiek centrum ‘De Burght’ onlangs opgeleverd. Dit deelgebied focust zich op Agribusiness. Het gebouw van 25.000 m² is onderdeel van het groene, waterrijke Vredenburgh. Het gebouw is ontworpen naar het principe van drager – inbouw. Het concept geeft de vrijheid het gebouw aan te passen op de wensen van de gebruiker, zonder het uiteindelijke programma afbreuk doet aan het ontwerp. De huurder wordt in een latere fase bekend gemaakt.