Veel bedrijvigheid op De Glasparel in Waddinxveen

Home Actueel Veel bedrijvigheid op De Glasparel in Waddinxveen

In de Zuidplaspolder nabij Waddinxveen wordt het gebied Glasparel+ ontwikkeld: een combinatie van woningbouw, glastuinbouw en bedrijvigheid, ingepast met landschappelijke kwaliteit. Voor verschillende opdrachtgevers ontwerpen wij op deze plek een aantal distributie- en bedrijfsgebouwen.

Logistiek Park A12 – L2
Op deelgebied Logistiek Park A12 is onlangs door Remmers Bouwgroep de eerst paal geslagen van distributiecentrum L2A voor HBM Machines. In opdracht van Montea hebben wij hier een gebouw ontworpen wat in de eerste fase maar liefst 40.000m² beslaat. De bouwvergunning voor de tweede fase (L2B) van nog eens 40.000m² wordt de aankomende periode opgestart. Beide distributiecentra presenteren zich als één geheel. Een stenige, betonnen plint met verscheidene perforaties schept het basement, waarop een aluminium bovenbouw met transparante delen een lichtere bovenbouw vormt. Op de hoeken steken twee strak omlijste kantoren door een landschappelijk element, hun activiteit tonend aan de gebruikers van de A12.

Logistiek Park A12 – DC A12
In datzelfde deelgebied ontwerpen wij voor Wayland Real Estate het nieuwe distributiecentrum DC A12 van 15.000m². Dit lichtblauwe gebouw is ontworpen als één hoofdvolume met donkere insneden die terugvallen in de hoofdmassa. In de insneden krijgen alle benodigde facilitaire voorzieningen zoals loadings docks, overheaddeuren en vluchtdeuren een plek. Door de kantoren op beide hoeken niet naar de hoofdweg, maar ‘opzij’ te richten, ontstaan er werkruimtes die optimaal zicht hebben op de logistieke bewegingen op het kavel. Een grote snede in het kantoorblok vormt een heldere entree. De bouwvergunning voor DC A12 is lopende.

Businesspark Vredenburgh – De Burght
Verderop krijgt deelgebied Businesspark Vredenburgh vorm. Dit deelgebied focust zich op Agribusiness. Op deze locatie is door wethouder Martijn Kortleven van gemeente Waddinxveen de eerste paal geslagen voor het nieuwe logistieke centrum DC De Burght. Ons ontwerp, ook in opdracht van Wayland Real Estate, wordt gebouwd door aannemer De Vries en Verburg. Het logistieke centrum van 20.000m² wordt onderdeel van het groene, waterrijke Vredenburgh. Het gebouw is ontworpen naar het principe van drager – inbouw. Het concept geeft de vrijheid het gebouw aan te passen op de wensen van de gebruiker, zonder het uiteindelijke programma afbreuk doet aan het ontwerp.