Start bouw DC Lekkerland in Waddinxveen

Home Actueel Start bouw DC Lekkerland in Waddinxveen

In opdracht van Montea hebben wij voor groothandel en logistiek dienstverlener Lekkerland een nieuwe distributiecentrum van ca. 40.000m² ontworpen op Logistiek Park A12 in Waddinxveen. Afgelopen week vond met de onthulling van het bouwbord het officiële startschot van de bouw door Remmers Bouwgroep plaats. Het nieuwe onderkomen voor Lekkerland brengt drie voormalige locaties samen in één gebouw.

De nieuwbouw presenteert zich samen met het aangrenzende, reeds gebouwde, distributiecentrum als één geheel. De representatieve zuidgevel vormt het visitekaartje van het Logistiek Park. Deze gevel wordt gevormd door een begroeid landschappelijk element waar twee strak omlijste kantoren doorheen steken, hun activiteit tonend aan de drukke A12. Een stenige, betonnen plint met verscheidende perforaties schept het basement, waarop een aluminium bovenbouw met transparante delen een lichtere bovenbouw vormt.

Het gebouw omvat 40.000m warehouse, 7.000m² mezzanine en ca. 3.000m² kantoor. Ca. 15.000m² bestaat uit koel- en vriescellen voor de versproducten van Lekkerland. De restwarmte van de koelinstallaties wordt gebruikt voor de verwarming van de kantoren en vloer van de vriescel, alsmede voor het ontdooien van de koelers.

Naar verwachting is het gebouw September 2024 operationeel.