Omwonendenavond ‘Vakcollege’ Ruusbroeclaan goed bezocht

Home Actueel Omwonendenavond ‘Vakcollege’ Ruusbroeclaan goed bezocht

Het was een warme woensdagavond in de Schabbert waar door de Gemeente Helmond een inloopavond werd georganiseerd voor een toelichting op het stedenbouwkundig plan van de locatie ‘Dr. Knippenbergcollege’ (Nachtegaallaan) en ‘Vakcollege’ (Ruusbroeclaan).

Door de bouw van Campus de Braak zullen deze twee locaties (uiteindelijk) niet meer gebruikt worden en komen daarom in aanmerking voor herontwikkeling. De locatie van het Vakcollege komt als eerste van de twee in aanmerking. Pauwert Architectuur is door Cedrus Vastgoed Ontwikkeling BV gevraagd om, in samenwerking met Peter Hoesbergen Advies en Burobol, een ontwerp te maken voor een serie urban villa’s aan het park. In het ontwerp zullen de kwaliteit van wonen en de groenbeleving van zowel de huidige als de nieuwe bewoners voorop staan.

De bewoners konden onder het genot van een kopje koffie en thee op basis van gepresenteerd kaartmateriaal hun vragen en opmerkingen plaatsen. Dat de avond druk bezocht werd geeft aan dat de betrokkenheid van de bewoners bij de ontwikkeling groot is. Aan verschillende tafels werd dan ook een grote diversiteit aan suggesties opgehaald. We kijken er naar uit om het ontwerp zo telkens weer een stap verder te brengen op weg naar realisatie.