Zonnige keukentafelgesprekken Parc Ruysbroeck in Helmond

Home Actueel Zonnige keukentafelgesprekken Parc Ruysbroeck in Helmond

Op de plek van de het voormalige Vakcollege aan de Ruusbroeclaan in Helmond hebben we onder de projectnaam ‘Parc Ruysbroeck’ drie nieuwe appartementengebouwen ontworpen voor circa 70 tot 80 huishoudens. Waar vorig jaar de eerste ideeën zijn voorgelegd aan omwonenden, hebben we afgelopen dinsdag samen met onze opdrachtgever Cedrus Vastgoed het voorlopig ontwerp gepresenteerd ‘aan de keukentafel’ van direct omwonenden.

De voormalige school ligt op de grens van de woonwijk en het park, en vormt daarmee een barrière vanuit de wijk naar het park. Door de nieuwe ontwikkeling op te knippen in drie gebouwen ontstaat de kans om het groen dieper de wijk in te trekken. De drie gebouwen vormen één familie door vorm en lijnenspel, met zichtlijnen van en naar het park vanuit de nieuwbouw en de bestaande wijk. De tussenruimtes hebben elk een eigen karakter en zorgen ervoor dat de toekomstige bewoners niet enkel aan, maar ook in het park wonen.

Aan de hand van een maquette, plattegronden en sfeerimpressies hebben we de direct omwonenden meegenomen in ons verhaal en hun vragen kunnen beantwoorden. Vanwege het zomerse weer is besloten het gesprek niet enkel aan de ‘keukentafel’ plaatst te laten vinden, maar ook samen de projectlocatie te bezoeken. Zo krijg je toch een iets beter gevoel van wat er gaat komen!

Het Eindhovens Dagblad schreef een leuk artikel over het project. Lees het hier.