Hoogste punt woongebouw Theresiakwartier in Raamsdonksveer

Home Actueel Hoogste punt woongebouw Theresiakwartier in Raamsdonksveer

Een mooi moment, het hoogste punt van het toekomstig woongebouw op het Theresiakwartier in Raamsdonksveer is bereikt! Op woensdag 1 november hebben we als projectteam samen met de kopers op feestelijke wijze de vlag gehesen om dit te vieren.

Het woongebouw met 27 appartementen hebben we in opdracht van Rezidenz Development ontworpen als deelontwikkeling van het grotere Theresiakwartier. Het Theresiakwartier is het resultaat van de herontwikkeling van het gebied Sint Theresia, een wat in zichzelf gekeerd gebied aan de rand van het centrum van Raamsdonksveer. Geflankeerd door de herkenbare OLV Hemelvaart kerk wordt het nieuwe Theresiakwartier een mix van wonen met zorg, regulier wonen en recreatie. Als Pauwert Architectuur zijn wij verantwoordelijk voor de stedenbouw en architectuur van dit gebied, in opdracht van Rezidenz Development  (westelijk deel) en zorgorganisatie Prisma (oostelijk deel). BanBouw is verantwoordelijk voor de bouw van de totaalontwikkeling.

Eerder dit jaar is het eerste deelgebied, Campus Kiezel voor zorgorganisatie Prisma, opgeleverd. De derde deelgebied wordt momenteel bouwrijp gemaakt. Hier komen grondgebonden woningen en een appartementengebouw. De bouw hiervan wordt verwacht in januari 2024.