Start bouw laatste fase Theresiakwartier in Raamsdonksveer

Home Actueel Start bouw laatste fase Theresiakwartier in Raamsdonksveer

Afgelopen week vierden we de symbolische start van de bouw van de laatste fase van het Theresiakwartier in Raamsdonksveer. In opdracht van Rezidenz Development BV hebben we voor deze fase 16 rijwoningen en een woongebouw met 29 studio’s ontworpen. Het feestelijk moment werd op bijzondere wijze gevierd. De kopers kregen namelijk de kans om hun eigen tijdcapsule met een aandenken te begraven op hun kavel. Wie weet wordt de capsule in de toekomst weer gevonden door de volgende generatie. Een leuke manier om nog eens terug te denken aan dit moment.

Deze ontwikkeling is het sluitstuk van het Theresiakwartier. Pauwert Architectuur is verantwoordelijk voor de stedenbouw en architectuur van dit gebied. Over het Theresiakwartier loopt van west naar oost een gradiënt van verschillende leefsferen, van een reguliere woonomgeving naar een meer op zorg gerichte leefomgeving. Zo is op het oostelijk deel van het terrein in het voorjaar van 2023 het woonzorg- en dagbestedingsgebouw voor zorgorganisatie Prisma opgeleverd. Centraal in het gebied wordt op dit moment hard gebouwd aan een woongebouw met 27 appartementen. Het westelijke deel van het terrein wordt gevormd door de rijwoningen & woongebouw met studio’s, de laatste fase van het gebied. BAN Bouw is verantwoordelijk voor de bouw van het gehele Theresiakwartier.

De oplevering van de woningen wordt verwacht in de eerste helft van 2025 opgeleverd. Daarmee zal de dorpse inbreiding van het Theresiakwartier in Raamsdonksveer worden voltooid!